F-16’s gaan weer avondvliegen in 2019

Leeuwarden - F-16’s van de Koninklijke Luchtmacht vliegen vanaf maandag 7 januari 2019 weer in de avonduren vanaf vliegbasis Leeuwarden.

In week 2, 3, 5, 6, 8, en 9 wordt er vanaf vliegbasis Leeuwarden van maandag tot en met donderdag gevlogen tot uiterlijk 23.00 uur. Op vrijdag wordt er overdag gevlogen.

Avondvliegoefeningen zijn noodzakelijk om grondpersoneel en vliegers optimaal voor te bereiden op hun taak, 24/7 inzetbaar zijn, waar dan ook ter wereld.

Daadwerkelijke inzet van F-16’s vindt voornamelijk plaats bij duisternis. Het toestel is uitgerust voor nachtelijke operaties. Zo heeft de vlieger de beschikking over geavanceerde nachtzichtapparatuur. Om deze middelen optimaal te kunnen benutten tijdens toekomstige inzet moet er regelmatig getraind worden, ook in het donker. Voor de F-16 vliegers van de Koninklijke Luchtmacht zijn deze vluchten essentieel om de inzetgereedheid te waarborgen.

Informatie
Vanwege operationele redenen of onvoorziene omstandigheden kan van  bovenstaande planning worden afgeweken. Wilt u meer weten over vliegbewegingen, zie luchtmacht.nl/vliegbewegingen of NOS teletekst pagina 766. Voor vragen en eventuele geluidhinderklachten kunt u bellen met het gratis telefoonnummer 0800 – 0226033. Klachten kunnen eveneens worden ingediend via luchtmacht.nl/geluidshinder