Politie treft 140 kilo vuurwerk aan in schuurtje en ander kort politienieuws

Leeuwarden - Een 43-jarige automobilist uit Leeuwarden heeft een proces-verbaal en een rijverbod van twee uren gekregen voor het rijden onder invloed. Hij werd zaterdagnacht aangehouden op de Hoekstersingel en blies aan het bureau 335 ug/l.

Graffiti

De politie is zaterdagnacht uitgerukt voor twee personen die graffiti aan het spuiten waren op treinen. Beide personen vluchtten, maar één daarvan werd neergehaald door de diensthond. De 34-jarige man uit Heerenveen is ingesloten. Hij werd in zijn arm gebeten en is onder doktersbehandeling gesteld. De politie onderzoekt of de aangerichte schade kan worden verhaald op de verdachte.

Aanhoudingen in de horeca

Een 19-jarige Leeuwarder heeft in de nacht van zaterdag op zondag zijn horecatoegangsverbod overtreden. Hij werd ingesloten voor verder onderzoek. Twee andere personen (20 en 23 jaar) kregen die nacht juist een horecatoegangsverbod.

De horecatoezicht heeft diezelfde nacht nog twee bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen, één voor het verstoren van de openbare orde en twee bekeuringen voor het niet dragen van een autogordel.

Vuurwerk

De politie heeft op 28 december 140 kg vuurwerk in beslag genomen. Het vuurwerk lag in een schuurtje op de Wielenpôlle. Een 24-jarige vrouw wordt als verdachte verhoord.

Een dag later heeft de politie 40 nitraten in beslag genomen bij het Julianapark. Twee 17-jarige verdachten worden verhoord.