Kort politienieuws Leeuwarden

Leeuwarden - Bij een inbraak in een woning op de Hottingastate is zaterdag tussen 16.00 en 19.00 uur onder meer een creditcard gestolen. Bij de inbraak is de raam aan de achterzijde van de woning vernield.

Bij een poging tot inbraak is zaterdag om 18.35 uur de voordeur beschadigd.

Autobrand

Omwonenden van de Aggemastate hoorden zondag om 04.10 een harde knal. Dit bleek te gaan om een auto die in brand stond. De politie gaat uit van brandstichting en heeft een forensisch team op de zaak gezet.

Diefstal van snoep

Een 15 en 18-jarige zijn zaterdag om 20.45 uur betrapt op diefstal van snoep vanuit een wikel aan de Wirdumerdijk. Zij zijn aangehouden en moeten zich zondag melden op het bureau voor verhoor.

Opmerkelijk rijgedrag

Een automobilist is op zaterdag om 04.15 uur aangehouden vanwege zijn rijgedrag. Bij een controle bleek dat de 20-jarige man uit een dorp ten zuiden van Leeuwarden onder invloed van THC was. Hij moest mee naar het bureau waar een bloedproef is afgenomen.

Opgesloten in woning

De politie kreeg zaterdag om 19.15 uur een melding van een mishandeling in een woning aan De Gealanden in Leeuwarden. Bij aankomst bleek dat een 40-jarige vrouw zich had opgesloten in de woning. De 38-jarige verdachte uit Stadskanaal is aangehouden en zit vast voor verder onderzoek.

Rijden zonder rijbewijs

Een 33-jarige man uit Leeuwarden is zaterdag om 23.55 uur op de Bleeklaan staande gehouden. Hij reed zonder rijbewijs en kreeg daarvoor een proces-verbaal. Het was de tweede keer dat de man hierop is betrapt. Bij de derde keer wordt het voertuig meegenomen door de politie.