Toename in woningdiefstallen Leeuwarden

Leeuwarden - In verschillende woningen is vrijdag 28 december ingebroken. De politie spreek van een toename in het aantal diefstallen. Zij zoeken getuigen die iets hebben gezien of gehoord.

Woningdiefstallen vrijdag 28 december

Aan de Verlengde Schrans in Leeuwarden werd ingebroken tussen 20.15 en 22.00 uur via het raam op een balkon. Hierbij zijn sieraden gestolen.

Aan Nijlânsdyk in Leeuwarden betrapte de bewoner om 19.55 uur een man op de trap. Deze donkere man met klein postuur vluchtte de woning uit.

Aan de Daslook in Leeuwarden werd tussen 17.30 en 21.15 uur ingebroken in een woning via het raam aan de voorkant van het huis.

In Goutum werd ingebroken in een huis aan de Reade Poarte tussen 16.00 en 18.00 uur. Daarbij werd een raam aan de zijkant van de woning vernield.

Ook aan d’Hondecoeterstraat in Leeuwarden werd deze vrijdag ingebroken. De inbraak vond plaats tussen 15.30 en 23.00. De inbreker klom op het platte dak en vernielde een raam aan de achterkant van de woning.

Aan Nieuw Rapenburg in Leeuwarden werd rond het middaguur geprobeerd in te breken. Dit werd ontdekt. De inbreker beschadigde een raam aan de voorkant van de woning.

Winkeldiefstal

Aan de Wirdumerdijk in Leeuwarden vond vrijdag een winkeldiefstal plaats om 17.10 uur. Toen de man werd betrapt op het stelen van kleding werd hij aangesproken. De 32-jarige Leeuwarder gaf de kleding terug en vluchtte weg. Aan de hand van een direct verspreidt signalement kon de verdachte kort daarna worden aangehouden. De man verschijnt in april voor de rechter.

Bron: Politie Leeuwarden