Kort politienieuws uit Leeuwarden

Leeuwarden - De politie in Leeuwarden heeft het Tweede Kerstdag druk gehad.

Op de Essenstraat lag een 28-jarige Leeuwarder dronken voor de deur van zijn woning. De man is naar binnen en op bed gebracht en er is een emmer bij zijn bed gezet omdat hij misselijk werd.

Op de Archimedesweg is woensdagochtend tegen half zes een verwarde man aangetroffen. Het bleek een 84-jarige demente Leeuwarder te zijn. Hij is thuis afgezet door de politie.

Op het station is woensdagochtend een jongen aangehouden omdat hij rookte waar dat niet mocht. Vervolgens wilde hij aan de BOA’s (Bijzondere Opsporings Ambtenaren) geen identiteitskaart afgeven. Na vordering door politieagenten gaf hij alsnog zijn ID. De 16-jarige jongen uit Sneek kreeg proces-verbaal.

Een 59-jarige Leeuwarder heeft woensdag bij het inparkeren op Lieuwenburg schade veroorzaakt bij twee andere auto’s. De chauffeur bleek gedronken te hebben, op het politiebureau blies hij 830 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tevens is een onderzoek naar zijn rijvaardigheid aangevraagd. De bestuurder heeft een proces-verbaal gekregen.

Een 16-jarig meisje is woensdag op de Oostersingel betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Ook zij kreeg een proces-verbaal.

Een 27-jarige vrouw is woensdagavond om half twaalf op de Schopperhofstraat gewaarschuwd omdat ze geluidsoverlast veroorzaakte. Toen de volgende ochtend om 04.10 een nieuwe melding kwam dat de muziek goed te horen was, kreeg ze een proces-verbaal.