WK-match dammen in Leeuwarden

Leeuwarden - De strijd om de wereldtitel dammen tussen wereldkampioen Alexander Schwarzman (Rusland) en uitdager Roel Boomstra uit Groningen, die in 2016 wereldkampioen werd in een tweekamp met landgenoot Jan Groenendijk, gaat vrijdag 28 december van start.

De openingsceremonie in het Fletcher-Hotel Paleis Het Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden is om 11.00 uur. Ronde 1 begint om 13.00 uur. In Leeuwarden zullen vier ronden worden gespeeld. Ronde 2 is op zaterdag 29 december in het gebouw van Tresoar en zal van start gaan om 12.00 uur. Ronde 3 en 4 zijn op woensdag 2 januari en donderdag 3 januari weer in het Stadhouderlijk Hof.

Bij elke ronde zal uitleg zijn in een aparte zaal voor het publiek. De plaatselijke damclubs Huizum en DC Fryslân verzorgen tijdens ronde 1 het Fries kampioenschap Sneldammen voor clubviertallen en ook zal dan de finale plaatsvinden van het Fries jeugddamkampioenschap. Tijdens ronde 2 in Tresoar is het Open NK FRYSK, de Fries Spel variant van het dammen. Op 2 januari kunnen belangstellenden kennismaken met de damsport en zelf een potje schuiven en eventueel op weg worden geholpen. Jeugd van de basisschool kan in het Stadhouderlijk Hof terecht op donderdagmiddag 3 januari om een potje te dammen in een aanschuifsimultaan tegen een sterke jeugdspeler. Onder meer Yneke Goerres uit Aldeboarn neemt het dan graag op tegen vijf of meer spelers tegelijk. De eerste veertig deelnemers maken kans op een modieus magnetisch DamZ-dambord.

Vanaf 4 januari verhuist de WK-karavaan naar Groningen, waar ook vier partijen zullen worden afgewerkt. Van 9 tot en met 12 januari zal de beslissing vallen in Assen.
Meer informatie is te vinden op: wereldtiteldammen.nl  en op  www.pfdb.nl