Doorloper | Bezieling en inspiratie met Total Move

Leeuwarden - Violet van der Geest (71) is dans- en bewegingsdocente. Zij voorziet in alternatieve lessen voor mensen die meer diversiteit, muzikaliteit en inspiratie zoeken. Dat en meer in deze Doorloper.

Algemene info:
Beweging komt ten goede aan ieders gezondheid. Maar waar moet je naar toe als je je niet thuis voelt in een sportschool en lichamelijke klachten hebt? Voor deze vraag stond ik toen ik na rugproblemen mijn werk niet kon voortzetten als docent klassiek ballet. Ik heb overal gezocht naar een prettige en interessante manier van bewegen en bedacht toen dat ik waarschijnlijk niet de enige was die me niet thuis voelde in een gemiddelde sportschool. Na het afronden van nog andere bewegingsopleidingen kwam mijn fysiotherapeute op zeker moment met een suggestie: ,,Dan moet jij het creëren!”. Zo kwam Total Move tot stand, met als uitgangspunt dat elke centimeter van het lichaam aandacht krijgt - inclusief de hersenen - in een leerzaame, vrolijke en ontspannen sfeer.

Een relatie?
Ik ben getrouwd met Ben (70) en heb twee dochters (49 en 46) en twee kleindochters (17 en 12).

Leeuwarden is voor mij:
Een heel plezierige stad om in te wonen, vol aardige mensen, cultuur, goede onderwijsinstellingen, rust en dicht bij mooie natuur.

Als ik baas van Leeuwarden was, dan:
Zorgde ik dat er weer een kunstinstituut kwam, waar de verschillende kunstdisciplines elkaar kunnen ontmoeten. Ik betreur het verdwijnen van Parnas. In een hoofdstad als Leeuwarden hoort een overkoepelend centrum te zijn waar alle kunstactiviteiten voor Leeuwarden en de hele provincie een plek hebben. Tegenwoordig staan ze wel in het cursus-magazine van KunstKade, maar verspreid over de hele stad.

Het beste boek:
Er zijn zoveel mooie boeken! Op dit moment lees ik: Een schitterend vergeten leven – 'De Eeuw van Frieda Belifante' van Toni Boumans. Een geweldige biografie over een van de eerste vrouwlijke dirigenten van Nederland, celliste, verzetsvrouw en een gewichtige factor in de Nederlandse muziekcultuur.

Ik zou graag de volgende persoon voor een lintje willen nomineren:
Mijn grote liefde Ben van der Geest, beeldhouwer en voormalig docent van CHN/Stenden. Er zijn vele kunstwerken van hem in de openbare  ruimte geplaatst, zoals Slauerhoff in Boekhandel van der Velde, voor de Montessori school en op Vlieland, Havank op Wirdumerdijk, prinses Beatrix en koningin Julliana op Stenden, Sir Alma-Tadema in Dronrijp, etc. Een man van uitermate integriteit die veel betekent voor anderen en voor Leeuwarden, en alles met een wijze bescheidenheid. 

Mijn motto:
Laat je lichamelijke activiteiten een poëzie blijven! In Total Move kunnen mensen van alle leeftijden plezier hebben met twee uren per week te oefenen, dansen en bewegen op verschillende muziekstijlen, variërend van Mozart tot de jaren tachtig en ook hedendaagse muziek. Onderdelen zijn onder meer: stretchings, osteoporozis-preventie, dans, aangepaste Pilates, ademhalingstechnieken en Qi-Gong. Mensen die op zoek zijn naar een bij hen passende manier van bewegen en die ook graag willen werken aan een goede balans van lichaam en geest, kunnen me voor een gratis proefles bellen op: 058-2800230.  Kijken voor meer informatie op website: shiriwilk.wixsite.com/totalmove

Wilt u individueel of als groep meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie.hah@ndcmediagroep.nl of doe een belletje naar 0641954610.