Kerstgedachte overheerst bij uitgaanspubliek; paar aanhoudingen

Leeuwarden - De politie in Leeuwarden heeft op Kerstavond een paar aanhouding verricht in Leeuwarden.

Voor het meermalig bedreigen met de dood van en medewerker van een horecagelegenheid in de Grote Hoogstraat is een 43-jarige Leeuwarder aangehouden in ingesloten in het cellencomplex. Hij heeft een collectieve horecaontzegging gekregen voor een jaar.

Een 32-jarige Leeuwarder werd aangehouden voor vernielingen aan een fastfood concern op de Wirdumerdijk.

Drie Leeuwarders, in de leeftijd van 20, 55 en 59 jaar, zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging. De politie kreeg een melding van een mishandeling in de Speelmanstraat. De politie onderzoekt de zaak.

Een 19-jarige Leeuwarder is aangehouden in de Oude Doelesteeg. Hij heeft een collectieve horecaontzegging en was door portiers uit een café gehaald. Tevens heeft hij een gebiedsverbod voor de gehele binnenstad, die de gemeente hem heeft opgelegd. In de fouilleringsruimte in het cellencomplex vernielde hij vervolgens nog een bankje. Zijn collectieve horecaontzegging is verlengd met een jaar.

‘Gelukkig had de rest van het uitgaanspubliek wel de kerstgedachte, waarvoor onze dank. Scheelt weer heel veel administratie’, schrijft de politie op social media.