Rommert Dijkstra wint Driebanden Toernooi Buurthuis Rengerspark

Leeuwarden - Het jaarlijks voor de kerstdagen terugkerend Driebanden Toernooi Buurthuis Rengerspark werd van 21 tot en met 23 december georganiseerd onder leiding van Jelle Hoekstra en clubgenoten.

Dit gezellige toernooi met onder meer veel eigen leden, aangevuld met fervente driebanders van de Geert Popma Driebanden Cup uit Leeuwarden en omstreken, was ook deze editie weer maximaal gevuld met veertig deelnemers verdeeld over tien poules. 

De beste 24 plaatsten zich voor de finale op zondag met zes poules van vier waarna de beste acht de knock-out fase ingingen. In deze knock-out waren verrassende uitslagen, waarbij Mees van der Graaf Marcel Boomstra trof in de halve finale en Rommert Dijkstra Klaas Bijlsma. 

Outsider Rommert Dijkstra (Blomke fan Romke) was deze dag in vorm en bereikte verdiend de finale waar hij moest strijden tegen Marcel Boomstra (vorige week winnaar van een toernooi in Franeker). Hij zette de goede lijn van deze dag door en met mooie caramboles pakte Rommert verdiend de titel.  

Nummers drie en vier werden respectievelijk Mees van der Graaf en Klaas Bijlsma. De hoogste serie deze dag ging - met twaalf caramboles - naar Tammo Bijlsma.