Asieldier van de week bij De Wissel | Bassie

Leeuwarden - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Bassie, een middenslag kruising van onbekende leeftijd en waarschijnlijk is hij wel al wat ouder.

Deze jongen heeft gewoond in een bijzonder huishouden met meer kleine honden, katten en konijnen. Helaas is er qua opvoeding weinig gebeurd in Bassie zijn leven en zal het leven in een normaal huishouden wel een beetje aanpassingvermogen kosten. Dit geldt dan voor zowel Bassie als voor zijn nieuwe baasje(s).

Bassie is een lief hondje. Erg vriendelijk en niet eenkennig. Hij maakt niet zo snel contact met je maar voor een stukje worst wil hij veel doen. Dat betekent dat training heus nog tot de mogelijkheden hoort. En dat zal ook een beetje nodig zijn. We hebben nog niet een goed beeld van wat hij wel en niet kan. Alleen thuis zijn zal langzaam opgebouwd moeten worden, het is onbekend of hij dat al kan. En zindelijk… dat is hij nu nog niet. Daar zal wat tijd en oefening aan te pas moeten komen. Bassie is lief en redelijk rustig binnen. Buiten is hij actiever en lijkt hij graag op pad te gaan. Vol overgave stort hij zich op geurtjes en sporen. Want speuren kan hij als de beste! Hij is een heerlijk hondje om langere wandelingen mee te maken. Hij is dan ook een favoriet onder onze vrijwilligers. Bassie kent wel een paar commando’s, maar echt alleen de basis. Verder is Bassie een klein verrassingspakketje dat voor de nieuwe eigenaar hier en daar misschien nog iets in petto heeft.

Mocht u interesse hebben in Bassie of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel.

De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.