Kort politienieuws uit Leeuwarden

Leeuwarden - Een 69-jarige fietster is zaterdagmiddag op de Nieuwestad zodanig ten val gekomen dat ze een hoofdwond opliep. Ze is door het ambulancepersoneel behandeld en thuis gebracht.

In een woning aan de Schieringerweg is zaterdagavond tussen 19.00 en 21.20 ingebroken. De dieven kwamen binnen door een raam aan de achterzijde van de woning te vernielen. De woning is doorzocht, er is in ieder geval een geldbedrag gestolen.

Ook in een woning aan de Abeelstraat is ingebroken. Deze inbraak vond plaats tussen 19 en 22 december. Er is een raam aan de voorkant van de woning vernield, waardoor de dieven naar binnen kwamen. Er is vermoedelijk een geldbedrag gestolen.

Mishandeling

De politie is zondagochtend opgeroepen voor een mishandeling in een woning aan de Roodborststraat. De verdachte was mogelijk vuurwapengevaarlijk. De politie is met tactische kleding op de oproep afgegaan. De verdachte is met getrokken vuurwapen benaderd en aangehouden, maar bleek zelf geen vuurwapen bij zich te hebben.

De man bedreigde de politie tijdens de rit naar het bureau. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. Het vrouwelijke slachtoffer wilde uiteindelijk geen aangifte doen. Omdat ze wel zichtbaar gewond was, wordt er toch een onderzoek naar de mishandeling ingesteld.