Cambuur na drie helften voorbij MVV in De Geusselt

Maastricht - Cambuur heeft 2018 op een prettige manier af weten te sluiten. De Leeuwarders bleken in Stadion De Geusselt met 1-2 te sterk voor de thuisclub.

De manschappen van trainer René Hake stijgen dankzij de overwinning van de twaalfde naar de negende plaats. 

Wedstrijdverloop
Reeds in de derde minuut kregen beide teams enorme mogelijkheden. Dimitri Lavalée kopte uit een voorzet op de lat en uit de tegenstoot liet Issa Kallon (veel te slappe inzet) na te scoren. Voorts was het spel ronduit slordig en duurde het tot aan de 26ste minuut eer er een nieuwe kans viel te noteren; Karim Rossi probeerde het uit de draai waarna doelman Luuk Koopmans redding bracht. Op het halfuur kreeg Rossi een niet te missen kans. Nu mikte hij de bal tegen de lat voor een vrijwel leeg doel. Kort daarop kwamen de Limburgers er gevaarlijk uit; Mous zag tot zijn opluchting dat een voorzet door niemand binnen werd gelopen. Op slag van rust wipte Kallon de bal over doelman Koopmans die daarmee geklopt was; Maxime Gunst haalde de bal echter van de doellijn.

Cambuur hervatte de wedstrijd zonder wijzigingen.

De tweede helft was amper los toen Kallon werd gevloerd in de vijandelijke '16'. Mbuyamba mocht met rood naar de kleedkamers en de bal ging op de stip. Maulun schoot raak vanaf elf meter: 0-1. Conraad verdubbelde enkele minuten later de marge nadat hij dwars door de as met een loepzuivere pass in stelling was gebracht door Steenvoorden: 0-2.

Rond de 58ste minuut werd het duel tijdelijk gestaakt door arbiter Siemen Mulder wegens niet al te nette spreekkoren - 'Kale vieslak, je moeder is een hoer' - aan zijn adres. 

De geel-blauwen zochten vervolgens naar de 0-3, maar een kwartier voor tijd wisten de Maastrichtenaren - verrassend - de aansluitingstreffer te produceren; Joeri Schroijen nam de 1-2 voor zijn rekening, waarbij Mous weinig overtuigend uitkwam. Voorts was het een korte fase onvervalst billenkniepen, maar de manschappen van trainer René Hake kregen in de slotfase (weer) de betere kansen en trokken de zege uiteindelijk verdiend over de streep. 

Opstelling Cambuur
Mous, Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Sambissa, Kallon, Schindler ('75 Schils), Van den Beemt ('86 Boerlage), Maulun, Rossi ('73 Van Kippersluis), Conraad

Karakteristieken

Uitslag: 1-2 (0-0)

Scoreverloop: 0-1 Maulun ('47/penalty), 0-2 Conraad ('50), 1-2 Schroijen ('76)

Scheidsrechter Siemen Mulder gaf rood aan Mbuyyamba (MVV) en toonde geel aan Deom (MVV) en Steenvoorden, Kallon, Schindler, Maulun (SC Cambuur). 

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbers1970mooifut