GVL sluit het jaar knallend af

Roden - De Noord Nederlandse kampioenschappen Microteam gym werden zaterdag 22 december in Roden gehouden.

Microteam valt onder de tak van het groepsspringen. Wat anders is in deze discipline is dat er nu op muziek wordt gesprongen en de teams bestaan uit maximaal vier springers. Je springt met jouw team op drie onderdelen: trampoline, trampoline pegasus en airtrack. De onderdelen worden bij elkaar opgeteld en leiden dan samen tot het eindresultaat. 

GVLeeuwarden deed met drie teams mee aan de wedstrijd: Jeugd C, junior B en senior B. 
De jeugd C meisjes - met Sterre Verhulst, Roos Faber, Isabella Oord en Anne Rijpma - begonnen deze dag. Het team liet hoog niveau zien en het lukt hen om de hoogste waarde te halen. Het team sprong foutloos en won het goud.
De junioren C - met Reina Rijpma, Amber Faber en Isatu Barrie - sprongen op airtrack foutloze series. De jury was onder de indruk van hen. De hoge score betekende ook hier goud.
De senioren - met Jessica Kruidhof, Nina Vermeeren, Nicole Slotegraaf en Janneke Boomsma - sprongen als laatste. Het team heeft hard moeten trainen opdat sprongen met een hoge waarde kunnen worden behaald. Het harde trainen werd beloond en het goud werd overtuigend binnengehaald met zeven punten voorsprong op de nummer twee.