Dronken man is scootmobiel kwijt en ander kort politienieuws

Leeuwarden - Een 57-jarige man raakte vrijdagavond op de Voorstreek zijn scootmobiel kwijt. De man bleek flink onder invloed. Hoewel de scootmobiel midden op straat stond, zagen betrokkenen deze niet. De scootmobiel is gestald bij een meewerkende ondernemer. De politie heeft de man thuisgebracht en een rijverbod van 24 uur opgegeven.

Rijden onder invloed

Een bromfietser is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden. Hij negeerde een stopteken op het Noordvliet maar kwam even later op de Franklinstraat ten val. Uit de speekseltest bleek dat de man onder invloed van drugs was. De man weigerde mee te werken aan de bloedproef, was niet in het bezit van een rijbewijs en bleek daarnaast in het bezit te zijn van speed, ketamine en GHB. De 26-jarige man is ingesloten voor verder onderzoek.

Inbraak

In een woning aan de Abeelstraat is op 22 december tussen 00.30 en 11.00 ingebroken. De inbrekers hebben een voordeur vernield. Het is nog onbekend of er iets is gestolen.

Openstaande boete

Een 31-jarige man is zaterdag op de Legedyk in Wirdum aangehouden omdat hij nog boetes open had staan. Omdat de man de boete van €1604,- niet kon of wilde betalen is zijn auto in beslag genomen.

Fietsverlichting

De politie heeft zaterdagavond op de Schrans wederom op fietsverlichting gecontroleerd. 11 fietsers werden bekeurd. In Grou en andere plaatsen werden 16 boetes uitgeschreven.