Politie neemt duizend pillen in beslag bij huiszoeking

Leeuwarden - De politie heeft zaterdagavond duizend pillen in beslag genomen bij een huiszoeking in de woning van een 38-jarige man. De huiszoeking werd gedaan nadat de man eerder die avond werd aangehouden na een korte achtervolging in de Hollanderwijk in Leeuwarden.

De politie wilde die avond twee bromfietsers controleren. Een van de bromfietsers, de 38-jarige man, ging er op zijn motor vandoor, tot hij zich klem reed en ter voet verder vluchtte. Een politieagent kon de man vervolgens onder controle krijgen. Het framenummer van de bromfiets bleek weggevijld. Ook had de bromfiets geen kentekenplaat. De man bleek ook nog GHB, hasj en cocaïne of speed bij zich te hebben.

Huiszoeking

De man werd ook verdacht van het rijden onder invloed, maar weigerde mee te werken aan een bloedproef. Nog diezelfde avond deed de politie een huiszoeking in de woning van de man, waarbij de duizend pillen werden aangetroffen. Wat voor pillen precies zijn aangetroffen, is niet bekend. De man is ingesloten voor verder onderzoek.