Kort politienieuws

Leeuwarden - De politie nam op vrijdagavond twaalf kilo nitraten in beslag. Ook de komende dagen houdt de politie acties om illegaal vuurwerk te onderscheppen.

Iphone gestolen

Een Iphone 5 werd tussen woensdag 19 december 21.45 uur en 20 december 11.45 gestolen uit een bedrijf aan de Noordvliet. De politie zoekt getuigen.

Fietsverlichtingscontrole Beursplein en Zuiderburen

De politie Leeuwarden hield op donderdagavond een fietsverlichtingscontrole op het Beursplein en op de Zuiderburen. Elf personen kregen een bekeuring. De politie geeft aan te blijven controleren.

19-jarige fietser gevallen

Een 19-jarige Leeuwarder kwam in de nacht van donderdag op vrijdag rond vijf uur ten val. Hij raakte gewond in zijn gezicht en werd met de ambulance naar het Medisch Centrum Leeuwarden gebracht.

Dronken Leeuwarder veroorzaakt overlast

Een zeer dronken 35-jarige Leeuwarder werd afgelopen vrijdagnacht de Oude Doelesteeg uitgestuurd. Hij kreeg een proces verbaal voor wildplassen en openbare dronkenschap. De man was het hier niet mee eens en beledigende de politie. Omdat deze Leeuwarder met grote regelmaat overlast veroorzaakt in de horeca kreeg hij een individueel verblijfsverbod horeca. Tot zondag 23 december 18.00 uur mag hij niet in het aangewezen gebied komen.

Mishandeling op feest

In een horecagelegenheid op het Ruiterkwartier vond vrijdagnacht een mishandeling plaats bij een feest. Het slachtoffer, een 25-jarige Leeuwarder, heeft nog geen aangifte gedaan.

XTC-pillen afgenomen van minderjarige

Een 17-jarige inwoner van de Waadhoeke werd vrijdagavond om 22:50 betrapt met tien XTC pillen. De beveiliger bij het evenement op het Oldehoofsterkerkhof betrapte de verdachte. Hij is aangehouden en de drugs is in beslag genomen.