Comenius Zamenhof haalt bijna €4000,- op voor stichting Make-A-Wish

Leeuwarden - De jaarlijkse kerstmarkt van Comenius Zamenhof leverde €3781,- op voor het goede doel. Dit jaar werd er geld ingezameld voor Make-A-Wish Foundation. Deze stichting laat wensen van ernstig zieke kinderen in de leeftijd van drie tot en met achttien jaar uitkomen.

De school werd zowel binnen als buiten omgetoverd in een Dickensiaanse sfeer. Bij de vele gezellige kraampjes, bezet door leerlingen en docenten, was van alles te verkrijgen. Zo waren er zelfgemaakte kwarkbollen, houten kerstbomen, kerststukjes en buiten kon je een ritje maken in de draaimolen.

De kerstmarkt werd gehouden op woensdag 12 december en werd druk bezocht door ouders, grootouders, familie en vrienden. Daarnaast kwamen er ook veel buurtgenoten een kijkje nemen. Fokel Fokkema ontving donderdagochtend 20 december de cheque uit handen van Wietske Meersma (ouderraad Comenius Zamenhof) en liet blijken enorm verrast te zijn. ,,Wat een enorm bedrag is er opgehaald, wat ontzettend goed gedaan”, liet Fokkema weten. ,,Wij kunnen door dit soort bedragen kinderen weer kind laten voelen in plaats van patiënt.”

De commissie ‘Vieringen’ van Comenius Zamenhof koos dit jaar voor Make-A-Wish. ,,Iedereen die in de commissie zit brengt een doel in. Ik heb van dichtbij kunnen meemaken wat Make-A-Wish doet en ben blij dat we daarom voor dit doel hebben gekozen”, sprak Meersma. ,,Wij willen iedereen dan ook bedanken die zich op welke wijze dan ook heeft ingezet tijdens deze prachtige dag.”