Deel opbrengst Monopolyspel LF 2018 voor Stichting Vrienden van Talant

Leeuwarden - Poiesz Supermarkten en Xapa Hospitality Solutions, bedenkers van de speciale editie Monopoly Leeuwarden-Fryslân 2018, overhandigden donderdag 20 december een cheque ter waarde van €1000,- aan De Stichting Vrienden van Talant.

Talantdirecteur Auke Jelle Kingma nam de cheque namens de stichting in ontvangst. ,,Dit bedrag helpt om extra steun mogelijk te maken voor cliënten van Talant”, gaf Kingma opgetogen aan.

Het thema Leeuwarden-Fryslân 2018 past goed bij Talant. In het jaar dat Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad was van Europa, hebben cliënten van Talant mede dankzij de financiële steun van de Stichting Vrienden van Talant volop meegedaan, zowel als bezoeker, vrijwilliger en artiest. Hoogtepunten waren de eigen voorstelling over het leven van Mata Hari en een eigen productie van Under de Toer in Wommels. Wat Kingma betreft is meedoen in 2018 slechts een begin. ,,We vinden het heel belangrijk dat er iets blijvends ontstaat en willen hiervoor graag samenwerken met cultuurorganisaties en lokale toneelverenigingen.”

Jubileumeditie Poiesz
Poiesz supermarkten koos voor de editie van het Monopolyspel Leeuwarden-Fryslân 2018 ter gelegenheid van hun 95-jarig bestaan. Bij elke speciale editie van het Monopolyspel wordt een goed doel gekozen. Initiatiefnemer Alexander Henneke van Xapa Hospitality Solutions koos in overleg met de organisatie Leeuwarden-Fryslân 2018 voor Stichting Vrienden van Talant. Wat Poiesz betreft een goede keuze. De supermarkt heeft een nauwe samenwerking met Talant en is tevens sponsor van diverse activiteiten van Talant.

Cultuuriconen van Friesland
Het Monopolyspel gaat langs de elf steden en herbergt diverse bekende en nieuwe cultuuriconen van Friesland. ,,Van Skûtsjesilen naar Fries Museum, van Elfstedentocht naar het Woudagemaal. Maar je kunt ook eigenaar worden van Sense of Place, de Oldehove in Leeuwarden of Afsluitdijk Wadden Center“, aldus Henneke. De spellen van Monopoly Leeuwarden-Fryslân 2018 worden sinds augustus van dit jaar in de zeventig winkels van Poiesz supermarkten verkocht.