Kunstkade werkt aan Routekaart voor Talentontwikkeling

Leeuwarden - Leeuwarden bruist van het talent! Om alle kinderen en jongeren in de gemeente Leeuwarden ook na LF2018 de kans te geven zich te blijven ontwikkelen op het gebied van muziek, dans, theater, beeldende kunst, schrijven, mode & visagie en fotografie & media stelt Kunstkade in samenwerking met de gemeente Leeuwarden de Routekaart voor Talentontwikkeling samen.

Tijdens de kerstbijeenkomst op donderdag 20 december presenteerde cultuurcoach  Jenny Nijkamp het plan voor de Routekaart. De kaart wordt een visuele wegwijzer die in één oogopslag laat zien welk aanbod er in de gemeente Leeuwarden is en welke mogelijke routes er zijn om je in een specifiek cultureel of kunstzinnig gebied te ontwikkelen. Van beginner naar professional. Ook maakt de kaart voor aanbieders en beleidsmakers inzichtelijk welke wegversperringen er op de route zijn en welke mogelijkheden er zijn op het gebied van samenwerking.

Vragenlijst
Kunst- en educatie-aanbieders kunnen zich via de website van Kunstkade op de routekaart zetten door een korte vragenlijst in te vullen. Om de kaart daarnaast zo compleet mogelijk te maken houdt Kunstkade interviews met sleutelfiguren op het gebied van kunst en cultuur in Leeuwarden en Friesland. 

In maart 2019 presenteert Kunstkade tijdens een speciale bijeenkomst de allereerste versie van de Routekaart voor Talentontwikkeling aan de gemeente Leeuwarden en alle aanbieders.