Kringloopwinkel Grou blijft op locatie

Grou - Enige tijd leek het erop dat de kringloopwinkel in Grou moest gaan verhuizen omdat het pand, waar de organisatie drie jaar geleden introk, te koop stond. Die dreiging is nu uit de lucht.

Kringloopwinkel Grou heeft het deel van het pand waarin de winkel en werkplaats zijn gevestigd (De Muldyk 3), afgelopen vrijdag kunnen kopen omdat voor het andere deel (De Muldyk 1) een koper was gevonden.

,,We hebben al zoveel mooie plannen gemaakt die we steeds moesten uitstellen. Nu kunnen we eindelijk verder”, aldus René Meijer en Renny Ausma (eigenaren).

Renny: ,,Vorig jaar is in hetzelfde pand aan De Muldyk ook dagbesteding voor mensen met (grote) afstand tot de arbeidsmarkt gerealiseerd en hebben we hard gewerkt om het hoofdaannemerschap bij de gemeente Leeuwarden te bemachtigen. Nu we hier kunnen blijven, is dat voor zowel onze cliënten als voor de vrijwilligers een hele opluchting. We breiden onze openingstijden voor dagbesteding dan ook meteen uit naar vijf dagen zodat we meer mensen een nuttige dagbesteding kunnen bieden onder professionele leiding van een vaste medewerker."

Meer info:  kringloopwinkelgrou.nl en dagbestedinggrou.nl.