Fortuna Sittard wipt Cambuur simpel uit bekertoernooi

Sittard - SC Cambuur heeft zich woensdagavond niet voor de kwartfinales van het bekertoernooi weten te plaatsen. In het Fortuna Sittard Stadion bleek de thuisclub met 2-1 nipt, maar gelet op het vertoonde spel duidelijk te sterk.

De geel-blauwen begonnen het bekertoernooi zeer moeizaam bij Scheveningen (2-3 winst na verlenging) en bleken daarna thuis krap aan te sterk voor Koninklijke HFC uit Haarlem (2-1). De eredivisionist uit Sittard maakte nu - niet geheel verrassend - een einde aan het bekeravontuur van Cambuur.

Wedstrijdverloop

De Leeuwarders moesten vanaf de aftrap het initiatief aan de Limburgers laten. Nog net binnen het kwartier had Mark Diemers (ex-Cambuur) zijn oude liefde al pijn kunnen doen. Diemers schoot vanuit riante positie rakelings voorbij de tweede paal. In de negentiende minuut ging het echter wel mis. Lisandro Semedo mocht ongehinderd zijn gang gaan en liet keeper Xavier Mous met een flinke poeier kansloos: 1-0. Voorts waren de betere aanvallen en kansen voor Fortuna Sittard en stelde Cambuur daar bitter weinig tegenover. Over de nipte achterstand bij het ingaan van de pauze mochten de manschappen van trainer René Hake dan ook niet klagen. 

Cambuur hervatte het duel zonder Kevin van Kippersluis en Kevin Schindler. Tyrone Conraad en Rutger Etten - hij debuteerde - kwamen binnen de lijnen.

In de eerste minuten van de tweede helft stichtte de thuisclub tot driemaal toe groot gevaar. Mous bracht twee keer redding op harde schuivers van Diemers en zag een kopbal van Novakovich over de lat vliegen. Op het uur werd Karim Rossi in stelling gebracht; de aanvaller schoot meters naast... Vier minuten later verzuimde Novakovich de trekker over te halen en dus leefden de Leeuwarders nog. In de tachtigste minuut verdubbelde Lazaros Lamprou koppend de marge: 2-0. Vier minuten daarna mocht doelman Özer met rood naar de kant, wegens natrappen aan het adres van Rossi. De overtalsituatie leverde de Leeuwarders in de slotfase de 2-1 (goal Rossi) op, maar daar bleef het bij en dus kwam het bekertoernooi tot een einde. 

Opstelling SC Cambuur

Mous, Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Sambissa, Kallon, Schindler ('46 Conraad), Van den Beemt ('90+1 Mbende), Maulun, Rossi, Van Kippersluis ('46 Etten)

Karakteristieken

Uitslag: 2-1 (1-0)

Scoreverloop: 1-0 Semedo ('19), 2-0 Lamprou ('80), 2-1 Rossi ('90)

Bijzonderheden: Aykut Özer (de keeper van Fortuna) kreeg rood in de 84ste minuut wegens natrappen

Scheidsrechter Dieperink gaf geel aan Heerings, Stokkers (Fortuna Sittard) en Van den Beemt, Rossi, Etten (SC Cambuur).