Avondje uit voor gasten en vrijwilligers Leeuwarder Stadskantine West

Leeuwarden - De teams van het Z-gebouw, Ljouwert Lions ‘80 en Bakker Vakkeuken doneerden afgelopen dinsdag een avondje uit aan de gasten en vrijwilligers van de Leeuwarder Stadskantine West.

De Stadskantine West in een initiatief die elke laatste dinsdag van de maand een pop-up restaurant opzet in buurthuis Rengerspark. Hier kan iedereen met een smalle beurs een tafel reserveren en voor een klein bedrag uit eten. Het initiatief wordt geheel gerund door vrijwilligers uit de stad.

Elkaar verder helpen
Afgelopen september heeft Stadskantine West, Bouwinus van Grand Café Z tijdens de Leeuwarder Uitdaging benadert om een bijdrage te doen in de vorm van een vaatwasser. In overleg is toen besloten om het breder aan te pakken en niet alleen de gasten van de Stadskantine maar ook de vrijwilligers op een avondje uit te trakteren. Op dinsdag 18 december werd er door het team van Grand Café Z, Ljouwert Lions ‘80 in samenwerking met Bakker Vakkeuken een vijfgangenkerstdiner gekookt en gedoneerd aan de gasten en vrijwilligers van Stadskantine West.

Avondje uit voor iedereen
Samen met de vrijwilligers van de Stadskantine West was een avondvullend programma ingericht waarbij spelletjes werden gespeeld, er een koor optrad, lokale muzikale helden hun woorden tentoonstelden en natuurlijk werd er genoten van het vijfgangendiner. De avond was volgeboekt.

Knallend het nieuwe jaar in
Richting het einde van de avond volgde nog een verrassing: namelijk Bakker Vakkeuken heeft er voor gezorgd dat de Stadskantine de aankomende jaren kan beschikken over de door hen gewenste horeca vaatwasser! Dat betekent dat het afwassen in 2019 kan beginnen.