Doorloper | Vrijwilligers winkel Terre des Hommes

Leeuwarden - Deze week staat de Doorloper in het teken van de vrijwilligers van de winkel van Terre des Hommes aan de Schrans 143 te Leeuwarden. Zij verkopen daar tweedehands producten van een goede kwaliteit.

Algemene informatie:
Wij zorgen er elke dag voor dat onze producten worden ontvangen, gesorteerd en verkocht in de winkel. Wij verkopen deze producten voor de projecten van Terre des Hommes Nederland. Terre des Hommes stopt kinderuitbuiting wereldwijd. Er worden jaarlijks verschillende projecten uitgevoerd in verschillende landen. Er zijn projecten die kindermisbruik en kinderhandel bestrijden, seksuele uitbuiting aanpakken, noodhulp bieden voor kinderen en kinderarbeid aanpakken. Onze winkel kiest jaarlijks een project waar de opbrengst van de verkochte spullen naartoe gaat.

Dit jaar is dit het project Watch Nederland, dat seksuele uitbuiting van minderjarigen in Nederland aanpakt door de markt van loverboys in Nederland te doorgronden. Watch Nederland spoort loverboys en hun klanten op door gebruik te maken van een meldpunt, webcrawlers, nepadvertenties, lokprofielen en privé-detectives.

Wij hebben in 2018 al twee feestjes gevierd. In januari 2018 hebben wij de eerste cheque van €15.000,- overhandigd aan het projectteam van Watch Nederland en vorige week hebben wij met zijn allen de tweede cheque ter waarde van €20.000,- overhandigd. Wij zijn ontzettend trots op deze prestatie en daarmee op onze vrijwilligers!

In Leeuwarden hebben wij een winkel aan de Schrans. Voor ons is deze locatie perfect, omdat wij goed te bereiken zijn voor mensen die hun spullen willen komen brengen. Deze spullen selecteren wij om ze daarna in de winkel tegen scherpe prijzen te verkopen. Onze klanten weten ons te vinden, omdat wij echt kwaliteitsproducten verkopen. Daarnaast steunt iedere inbrenger én iedere koper van de spullen de goede doelen van Terre des Hommes. Wij vinden het leuk dat de winkeliersvereniging ieder jaar markten organiseert, waar wij dan ook graag onze producten aanbieden.

Ons motto:
Eerste keus in Tweede Hands.

Wij kunnen niet zonder:
Alle vrijwilligers, die elke dag er voor zorgen dat de winkel er goed uit ziet.

Wij vinden het belangrijk:
Om te vertellen over onze projecten en waar wij het werk met zijn allen voor doen.

Wat ons bindt en blij maakt:
Het werken voor het goede doel verbindt ons; wij zijn blij dat wij op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan het helpen van kinderen elders die het vaak veel minder goed hebben dan wij. Het is gezellig in de winkel, wij leren iedere dag nieuwe mensen kennen en zo kunnen er nieuwe vriendschappen ontstaan.

Neem contact op of kom kijken!
Als u geïnteresseerd bent geraakt in het werk wat wij doen en met ons in contact wilt komen bent u van harte welkom in onze winkel of kijk op onze website: www.terredeshommes.nl/winkels/leeuwarden

Wilt u individueel of als groep meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie.hah@ndcmediagroep.nl of doe een belletje naar 0641954610.