Tigchelaar stopt na ruim negentig jaar

Leeuwarden - De kook- en servieswinkel van Tigchelaar aan de Voorstreek, een winkel met een rijke geschiedenis, stopt aan het einde van het jaar!

Watze Tigchelaar begon in 1920 als zelfstandig smid en verkocht landbouwwerktuigen, fietsen, verwarming, kolen en olie kachels. Ook deed hij hoefbeslag. Begin jaren zestig werd de zaak aan de Voorstreek gekocht er waren vijf broers in het bedrijf.

,,We maakten de komst van het aardgas mee en in veel woningen staan nu nog verwarmingsapparaten die toen door ons geleverd zijn. In het begin van de jaren tachtig kwam de overgang naar huishoudelijke artikelen en werd de zaak uitgebouwd tot een winkel met alle mooie merken op gebied van koken en tafelen. In 2005 hebben we nog een winkel geopend in Drachten en later ook nog een vestiging in Sneek, gerund door de kleinzonen van Watze Tigchelaar. Deze twee winkels, beter bekend onder de naam 'Dis & That', zullen blijven bestaan en verder uitbreiden op gebied van koken. Net als de opkomst van het gas in de vorige eeuw, gaan we nu massaal van het gas af en zien we dat veel mensen overstappen naar inductiekoken. Koop je de juiste pannen dan heb je daar zo weer dertig jaar plezier van; dat is wel een nadeel voor ons, maar ja, dat is dus duurzaam koken", zeggen Ben en Tjits Tigchelaar lachend.

Slotopmerking Ben en Tjits: ,,Wat is het mooi om als zelfstandige je werk te mogen doen. Wij hebben dat jaren met heel veel plezier gedaan en zijn daar dankbaar voor. Natuurlijk sluiten we met weemoed aan het eind van dit jaar definitief de deur. Rest ons om te zeggen: Bedankt allemaal!"