Kort politienieuws, waaronder: vluchtende fietser heeft gestolen zaagmachine op zak

Leeuwarden - Een fietser die in de nacht van vrijdag op zaterdag zou worden gecontroleerd op de Van Leeuwenhoekstraat door de politie, ging er snel vandoor. Waarom bleek al gauw: de 36-jarige Leeuwarder had een gestolen zaagmachine bij zich.

De machine was al sinds november vermist. De man is aangehouden en zit voor verder onderzoek vast.

Aanrijding bij verlaten parkeerplaats

Toen een 55-jarige Leeuwarder op 14 december om 14:00 uur met zijn auto de parkeerplaats wilde verlaten bij de Stinzenflora, verleende hij geen voorrang aan een andere bestuurder (49 jaar). Een aanrijding was het gevolg. De veroorzaker van het ongeluk bleek alcohol in zijn bloed te hebben en blies op het bureau 685 Ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Verkleumde dakloze opgevangen

De politie trof in de nacht van donderdag op vrijdag een 33-jarige verkleumde man aan in de Oude Doelesteeg. Hij bleek te zwerfen. De man is naar de nachtopvang gebracht.

Automobilist onder invloed van drug

Een 37-jarige bestuurder reed in zijn VW Golf met hoge snelheid over de Bleeklaan, in de nacht van donderdag op vrijdag. De politie hield de man aan en nam speeksel en bloed bij hem af. Hij bleek onder invloed van THC en cocaïne. Ook wordt bij de verdachte een aantal bolletjes drugs aangetroffen. Hij wordt daarom voor verder onderzoek naar dit drugbezit ingesloten. Ook mag hij 24 uur niet rijden.

Verkeerscontrole

Op vrijdagavond 14 december trof de politie Leeuwarden een aantal verkeersovertredingen aan.