Kort politienieuws Leeuwarden

LEEUWARDEN - Een portier werd afgelopen nacht om 01.00 uur op het Ruiterskwartier in zijn kruis getrapt door een 23-jarige inwoonster van Drachten. De portier van een café aan het Ruiterskwartier deed geen aangifte, wel reikte hij een lokale horecaontzegging aan haar uit voor de duur van 12 maanden.

Worsteling

Na een ruzie in een café aan de Hoofdstraat in Warten werd om 02.35 uur een klant uit het café gezet waarbij een worsteling ontstond. Een medewerkster van het café raakte hierbij gewond en is voor controle naar de Dokterswacht gegaan.

Vechtersbazen

Agenten kregen omstreeks 03.00 uur melding van een vechtpartij in een café op het Reigerplein. Ter plaatse waren de vechtersbazen al weg. Een medewerkster van het café werd meegenomen naar het MCLeeuwarden aangezien ze geraakt was door een gegooid glas. Nader onderzoek volgt.

Bedreiging

Op het Ruiterskwartier ging het om 04.20 uur mis. Er kwam melding binnen van een bedreiging. De verdachte zou hebben gedreigd met een mes en een boksbeugel. Op de Westersingel kon deze verdachte, een 24-jarige inwoner van Almere, worden aangehouden. De wapens werden overigens niet meer aangetroffen. De verdachte werd ingesloten voor de bedreiging en kreeg een verblijfsverbod uitgaansgebied uitgereikt welke van kracht is tot zondag 16 december 2018 18.00 uur.