SC Cambuur laat zege aan zakelijk FC Twente

Leeuwarden - SC Cambuur heeft aan de laatste thuiswedstrijd van 2018 een kater overgehouden. FC Twente boekte vrijdagavond in een matige vertoning een 0-1 overwinning op de Leeuwarders.

De manschappen van trainer René Hake zakken vanwege het puntenverlies van de elfde naar de twaalfde plaats. 

Wedstrijdverloop

De openingsfase liet een iets beter voetballend FC Twente zien. Na ruim een kwartier noteerde Cambuur daarentegen binnen drie minuten twee flinke mogelijkheden. Zowel Issa kallon als Kevin van Kippersluis vonden doelman Joël Drommel op hun weg. Voorts was het overwicht voor de Leeuwarders. Op slag van rust werd een schot van Van Kippersluis geblokt en dus gingen de teams met de brilstand aan de thee. 

Cambuur hervatte de wedstrijd zonder wijzigingen.

In de 46ste minuut raakte Nigel Robertha de bal totaal verkeerd waardoor deze hoog over vloog. Vijf minuten later zeilde een inzet van Javier Espinosa een halve meter voorbij de tweede paal. Precies op het uur mocht Aitor Cantalapiedra vanaf een paar meter buiten de rechterpunt '16' ongehinderd naar binnen komen en ook uithalen in de verre hoek; Xavier Mous was kansloos: 0-1. In de 68ste minuut wisselde Cambuur-trainer Hake aanvallend: Karim Rossi kwam voor Nino van den Beemt binnen de lijnen. Een kwartier voor tijd kopte Matthew Steenvoorden - uit een corner - de bal naast. In de 79ste minuut was Tom Boere gevaarlijk met een schot uit de draai; Mous stond op de goede plek. De Leeuwarders zochten nog wel naar de gelijkmaker, maar die zou uitblijven. Zodoende namen de Tukkers, zonder te overtuigen, de punten mee. 

Opstelling Cambuur

Mous, Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Sambissa, Kallon, Schindler ('85 Conraad), Van den Beemt ('68 Rossi), Maulun, Robertha, Van Kippersluis

Karakteristieken

Uitslag: 0-1 (0-0)

Scoreverloop: 0-1 Cantalapiedra ('61)

Scheidsrechter Kooij gaf geel aan Rossi (SC Cambuur) en Schenk (FC Twente). 

Aantal toeschouwers: 8191

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbers1970mooifut