Gratis vuurwerklessen voor kinderen

Leeuwarden - Veel kinderen kijken het hele jaar uit naar het moment dat ze in de winkel vuurwerk mogen uitzoeken en nog mooier, het zelf mogen afsteken. Natuurlijk moet dit verantwoord gebeuren.

Overal in het land wordt dan ook vuurwerkvoorlichting gegeven. Waardoor gaat het soms mis? Wat zijn de regels voor het veilig afsteken van vuurwerk? Waar moet je opletten?

De meeste vuurwerkongelukken worden veroorzaakt doordat mensen het vuurwerk niet op de juiste manier afsteken of niet de juiste hulpmiddelen gebruiken. ,,Vuurwerkvoorlichting is erg belangrijk’’, weet Gerrit Hoekstra van Mega Vuurwerk in Leeuwarden. ,,Vandaar dat wij dit jaar weer vuurwerklessen geven. Dat is ook goed voor het zelfvertrouwen. In het weekend van 15 en 16 december, tussen 11.00 en 17.00 uur, ben je van harte welkom aan de Troelstraweg 195 in Leeuwarden. De ouders mogen uiteraard mee. Dan geven we een rondleiding en kun je een kijkje nemen in de bunkers, waar al ons vuurwerk veilig is opgeslagen."

Kinderen kunnen deelnemen aan een vuurwerkles, waarbij ze leren veilig met vuurwerk om te gaan. Ze krijgen een gratis vuurwerkbril en als klap op de vuurpijl ook nog een ‘veilig met vuurwerk diploma'. Om het feestje helemaal compleet te maken, zijn er gratis snacks.