SC Cambuur ongewijzigd tegen FC Twente

Leeuwarden - SC Cambuur speelt vrijdagavond een thuiswedstrijd tegen FC Twente. In het Cambuur Stadion wordt om 20.00 uur - voor het laatst in 2018 - afgetrapt.

De laatste keer dat dit affiche in Leeuwarden op de kalender stond werd er niet gescoord. Destijds (19 september 2015) kwamen de teams elkaar nog tegen op het hoogste niveau in Nederland (foto). Het seizoen daarvoor (9 augustus 2014, eveneens in de eredivisie) eindigde in het Cambuur Stadion ook al in een gelijkspel (1-1). 

Trainer René Hake was, alvorens hij in januari 2018 voor anderhalf seizoen bij Cambuur tekende, ruim twee jaar werkzaam bij FC Twente. Hake liet tijdens het persmoment na de training op donderdagmorgen weten niets te gaan veranderen aan de basisformatie. 

Niet inzetbare spelers
Daan Boerlage is waarschijnlijk tot januari uitgeschakeld wegens een enkelkwetsuur, maar traint al wel weer mee met de groep. Jordy van Deelen (beschadigde kruisband) ontbreekt nog altijd. Justin Mathieu is tot de winterstop disciplinair geschorst. Andrejs Ciganiks heeft irritatie aan een hak en is daarom niet van de partij. Emmanuel Mbende is ziek.

Vermoedelijke opstelling Cambuur
Mous, Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Sambissa, Kallon, Schindler, Van den Beemt, Maulun, Robertha, Van Kippersluis

Arbitrage
Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Kooij.

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbers1970mooifut