Ineffectief SC Cambuur nipt langs Jong PSV

Eindhoven - SC Cambuur heeft op bezoek bij Jong PSV een einde gemaakt aan de reeks van zesmaal puntenverlies op vreemde bodem. De geel-blauwen waren maandagavond met 1-2 te sterk voor de Eindhovenaren.

Dankzij de krappe overwinning - die gelet op legio gemiste 100% kansen zeer ruim had moeten zijn - stijgen de Leeuwarders van de twaalfde naar de elfde plaats.

Wedstrijdverloop

De openingsfase was weinig enerverend in de troosteloze ambiance (283 toeschouwers, red.). In de dertiende minuut haalde Kevin Schindler uit vanaf een meter of twintig en het was waarachtig meteen raak: 0-1. Jong PSV kwam pas in de 23ste minuut voor het eerst tot een fatsoenlijke aanval en die leverde direct de gelijkmaker op. Cody Gakpo haalde, op aangeven van Ramon Lundqvist, de trekker over: 1-1. Op het halfuur had Cambuur hernieuwd aan de leiding móeten komen, ware het niet dat Nigel Robertha - oog in oog met doelman Van de Meulenhof - verzuimde te scoren. Zes minuten later kreeg Robertha andermaal een riante mogelijkheid, maar weer ontbrak het aan overtuiging. Twee minuten voor de pauze wist ook Issa Kallon niet hoe hij de bal in het net moest krijgen. Kallon hoefde de bal slechts de goede richting te geven, wetende dat de keeper al verslagen was, maar hij mikte de bal tegen het lichaam van verdediger Soulas aan. 

Cambuur hervatte de wedstrijd zonder wijzigingen.

Nog net binnen het uur pakte Bertalan Kun een tweede gele kaart en dus rood. De Leeuwarders - geholpen door de overtalsituatie - zochten vervolgens meer en meer de aanval en kregen ook nu genoeg mogelijkheden. In de 78ste minuut kreeg Robertha - weer hij - voor de zoveelste keer een 100% scoringskans. Doelman Van de Meulenhof keerde de kopbal. In de 84ste minuut legde arbiter Van Herk de bal - om onduidelijke redenen - op de stip. Robin Maulun wist wel raad met het cadeau en schoot raak vanaf elf meter. In de extra tijd miste Kallon alleen voor de keeper en dus bleef het bij slechts 1-2. 

Opstelling SC Cambuur

Mous, Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Sambissa, Kallon, Schindler ('69 Conraad), **Van den Beemt, Maulun ('88 Schils), Robertha, Van Kippersluis ('79 Rossi)

**Nino van den Beemt maakte zijn debuut.

Karakteristieken

Uitslag: 1-2 (1-1)

Scoreverloop: 0-1 Schindler ('13), 1-1 Gakpo ('23), 1-2 Maulun ('84/penalty)

Scheidsrechter Van Herk gaf tweemaal geel - en dus rood - aan Kun (Jong PSV) en geel aan Soulas, Duarte (Jong PSV) en Van den Beemt, Conraad (SC Cambuur).

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbers1970mooifut