Cometas onderuit bij HVC

Barger-Compascuum - De heren handballers van Cometas hebben het afgelopen weekend opnieuw een nederlaag moeten slikken in de Hoofdklasse A. De Leeuwarders kregen met 31-23 klop in Drenthe.

Vorige week werd bij directe concurrent Udi 1896 ook al verloren.

Na het eerste fluitsignaal zat de focus er goed in. Zo leek het tenminste. Waar in de verdediging hard werd gewerkt en goed werd gecommuniceerd was het in de aanval wat rommelig. Ondanks weinig tegendoelpunten in het begin werd er ook niet veel gescoord. Cometas had het lastig tegen de keeper van de thuisclub die maar al te vaak in de 'goede' hoek zat. 100% kansen werden derhalve regelmatig gemist. HVC stond vrijwel steeds twee tot drie doelpunten voor en bij het ingaan van de rust was de marge zelfs vier bij een 14-10 stand.

De tweede helft bleef Cometas het lastig hebben in de aanval. HVC stond vrij offensief. De oplossing daarvoor was druk zetten, mannetje binden en doorleggen. Instarten zonder bal was het sleutelwoord. Dit werd helaas onvoldoende gedaan door de heren waardoor het veel op individuele acties aan moest komen. Ergens middenin de tweede helft leek Cometas het licht te hebben gezien. Er werd op druk gespeeld met een paar goed uitgespeelde acties met fraaie doelpunten als gevolg. Ondertussen waren de Leeuwarders een beetje ingelopen (25-22). HVC herpakte zich echter en wist met enkele balletjes naar de cirkel en middels een aantal breakouts het verschil toch weer groter te maken. Uiteindelijk kreeg Cometas met 31-23 nog ruim klop.