Land Transport verslaat Struijk Metaalrecycling

LEEUWARDEN - De driebanders van Land Transport hebben vrijdagavond de punten in eigen huis weten te houden. In De Friesche Club waren de Friezen met 5-3 te sterk voor het uit Veenendaal afkomstige Struijk Metaalrecycling.

Door dit resultaat staat Land Transport slechts één punt achter op Biljart Centrum Arnhem, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft.

Klaas Kuindersma had een bliksemstart tegen Anton Hendriksen. Met een serie van zes van acquit nam hij een 13-4 voorsprong. Daarna stokte lange tijd de productie en zag hij Anton terugkomen met twee series van vier en drie. Bij de stand van 22-22 in 35 beurten volgde een korte pauze, waarna Klaas in de laatste acht beurten toch de partij naar zich toetrok: 30-25.

Albert Kooistra had een nog betere start en stond na zes omlopen met 14-3 voor. Bij tegenstander Arie Struijk lukte bijna niets en Albert liep steeds verder weg. Na dertig beurten was de stand 30-11 en na 37 beëindigde Albert de partij met 35-20, waar  Arie op het laatst nog twee series van vier scoorde.

Kopman Jildo Keur en John van der Stappen gingen stroef van start. Na veertien beurten stond John met 9-8 voor. Na een gelukkige serie van vijf met twee prachtige zwijntjes liep hij uit naar 21-15. Jildo maakte even later een mooie serie van zeven en was weer bij (23-24). Het slot was echter weer voor John die in de laatste negen omlopen tien caramboles maakte en dat was te veel voor Jildo: 28-35.

Echt heel erg spannend was het tussen Roy van Raay en Eddy van de Bovenkamp. Eddy kwam na tien beurten voor met 13-9. Na zeventien beurten was het weer gelijk met 19-19. Ook na dertig beurten (23-23) en na 36 beurten (27-27) was er nog steeds geen verschil. Roy kwam als eerste op matchpoint, maar kon die niet verzilveren. Het volgende matchpoint ging ook mis, waarna Eddy de partij uitmaakte. Gelukkig voor het talrijk toegestroomde publiek maakte Roy in de gelijkmakende beurt de laatste carambole en was de overwinning voor Land Transport binnen.