Land Transport verslaat Splinter & De Vosch uit Steenwijk

LEEUWARDEN - De driebanders van Land Transport hebben vrijdagavond de punten in eigen huis weten te houden. In De Friesche Club waren de Friezen met 7-1 te sterk voor het uit Steenwijk afkomstige Splinter & De Vosch.

Land Transport klimt dankzij de ruime zege naar de derde plaats op de ranglijst, met nog steeds vijf punten achterstand op het ongenaakbare Biljart Centrum Arnhem en slechts één punt achter De Bierhandel uit Marienberg, waar komende donderdag de degens mee worden gekruist.

Roij van Raaij pakte de eerste competitiezege van dit seizoen voor de competitie mee tegen Jaap van der Berg. Met een prima start van acht caramboles in vier beurten stond hij met de pauze met 16-8 voor. Roij bleef geconcentreerd spelen en liep steeds verder uit. Na 26 beurten was het 24-13 en na een prima slot beëindigde hij de wedstrijd in 33 beurten, waar Jaap nog in de nastoot een knappe serie van vijf maakte (30-18).

Heel wat moeilijker had Klaas Kuindersma het in het begin tegen Peter Hanekamp. Na twintig omlopen stond het 10-10. Daarna viel Peter stil en sprokkelde Klaas wat puntjes. Na 16-11 in 26 beurten, maakte hij in de laatste veertien beurten de ontbrekende veertien caramboles en won nog ruim de partij (30-13).

Gert-Jan van der Veen zorgde ervoor dat de punten voor Land Transport in De Friesche Club bleven. Tegen good-old Hans Dijkstra had hij een wat stroeve start maar gaandeweg de partij kwam hij er steeds beter in. Met twee hoge series van vijf en zeven nam hij een 26-14 voorsprong en liet die niet meer los en won met 35-19.

De spannendste wedstrijd was die tussen Jildo Keur en Steef Hendriks. Daar leek het aanvankelijkniet op, want na 25 beurten had Jildo al een grote voorsprong (22-9). Door twee series van vijf knokte Steef zich weer in de partij. Jildo maakte toen in zeven beurten twaalf punten, maar ook Steef scoorde de nodige punten. Toch ging Jildo als eerste uit en moest Steef uit de nastoot nog één carambole maken, wat hem lukte. Het zeer enerverende slotduel eindigde derhalve in remise.