Land Transport verslaat Café Biljart Siemens

LEEUWARDEN - De driebanders van Land Transport hebben vrijdagavond de punten in eigen huis weten te houden. In De Friesche Club waren de Friezen met 6-2 te sterk voor het uit Midwolda afkomstige Café Biljart Siemens.

Klaas Kuindersma had een goede start tegen Tjaart Schaub en stond  na veertien beurten met 15-4 voor. Het bleef goed lopen en na 23 beurten breidde hij de voorsprong uit naar 24-7. Tjaart kwam nog iets terug naar 26-15, maar even daarna maakte Klaas in 35 omlopen de partij uit (30-17).

Op de andere tafel keek Albert Kooistra in de eerste beurt tegen Harry Viswat gelijk tegen een 0-5 achterstand aan, maar toen die daarna veertien poedels op rij maakte stond Albert met 13-5 voor. Albert kende ook nog een sterk slot door in laatste zes beurten dertien caramboles te scoren (35-15), waardoor Land Transport bij de pauze Land Transport met 4-0 aan de leiding ging.

Roij van Raaij liep tegen een sterk spelende Jarno Beerlings aan die geweldig uit de startblokken schoot en na elf beurten al met 4-14 voorstond. Roij kwam nog via een serie van vier dichterbij (10-15), maar hij kon Jarrno niet meer bedreigen omdat die toch regelmatig zijn punten maakte (21-30).

Gert-Jan van der Veen speelde tegen de altijd sterk voor de dag komende Eddy Siemens. In een spannende partij met veel moeilijke patronen werd het via 10-2,14-14, 27-27 en even later 29-29 een prachtig slot, want beide spelers bewaarden het beste spel tot de laatste beurt. Gert-Jan ging uit met een serie van zes (wat betekende dat Land Transport in ieder geval de wedstrijd won), maar Eddy maakte in de nastoot een serie van vijf waardoor hij op één carambole verloor.