Land Transport stelt teleur in Hilversum

HILVERSUM - De driebanders van Land Transport Land Transport hebben een duur punt laten liggen tegen het in de onderste regionen vertoevende Albert Heijn Van Rijn. Het werd in Hilversum 4-4 en dat was voor het team uit Leeuwarden een flinke tegenvaller.

Albert Kooistra speelde sterk tegen Gijs van Rijn, die nog sterker uit de startblokken kwam. Na tien beurten was het 16-13 voor Gijs, die maar bleef scoren en na negentien beurten nog verder uitliep (27-14).In beurt 25 ging Gijs uit met het uitstekende moyenne van 1,400, waar Albert toch een prima 0,920 tegenover stelde.

Op de andere tafel had ook Gert-Jan van der Veen een prachtige start tegen Eddie de Graaf. Na elf beurten nam hij middels goede series van vier en zes met 5-19 de leiding. Eddie kwam sterk terug en maakte in acht beurten dertien caramboles en was de stand plotseling na 28 omlopen 23-27, nog steeds voor Gert-Jan, die meteen antwoordde met de ontbrekende acht punten in vier beurten en de overwinning daarmee veiligstelde met ook een prima moyenne (1,206). Eindstand 35-23.
 
Jildo Keur had een slecht begin tegen Gerton Bos en stond na 21 beurten met 15-6 achter. Daarna ging het wat beter en na 38 beurten nam hij met 19-21 de leiding over. Toen moest hij echter lijdzaam toezien dat zijn tegenstander de ene na de andere carambole bijeen sprokkelde en pas bij tien stopte,waardoor het 29-21 voor Gerton werd, die twee beurten later de partij uitmaakte (30-22).

Aan Klaas Kuindersma nu de taak om in ieder geval nog een puntje mee te nemen naar Friesland. In een lastige partij tegen Wim van der Laan had hij na achttien beurten een 6-13 voorsprong en die marge bleef hij tot het einde van de partij behouden en bouwde hij zelfs nog ietwat uit (21-30 in 52 beurten).