Afscheidshuis Leeuwarden in gebruik genomen

Leeuwarden - Juist in een tijd waarin er vele grote crematoria bijkomen, werd aan de Harlingerstraatweg 130 te Leeuwarden een kleinschalig uitvaartcentrum geopend.

Tijdens het open huis van het Afscheidshuis, afgelopen donderdag, was het een komen en gaan van geïnteresseerden. Onder hen waren ook tal van uitvaartondernemers uit de omgeving (waaronder Faber uitvaartzorg, Tij Uitvaart, Gonneke Haaksma, Beista Uitvaartzorg, Anne de Jong, Comes Uitvaartzorg, Uitvaart Fryslân, Yarden, Uitvaart24, Fender Uitvaart). De reacties waren zeer positief.

Wat maakt Afscheidshuis Leeuwarden zo uniek?
Het Afscheidshuis is huiselijk, warm en stijlvol ingericht. Het bevindt zich op de Begraafplaats Vitushof, een prachtige groene plek op een van de meest verborgen plekjes van Leeuwarden. Het is een oase van rust in de drukke stad, omgeven door water en met veel groen en vogels. Het Afscheidshuis beschikt over één 24-uurskamer, waar een overleden dierbare kan worden opgebaard. Doordat men een eigen opgang heeft tot deze kamer is de privacy van de familie gewaarborgd. De sfeervolle huiskamer met keuken en een ruime tuin, is een plek waar nabestaanden samen met familie en vrienden in geborgenheid herinneringen kunnen ophalen en afscheid kunnen nemen. Een eigen huiskamer buitenshuis. In deze ‘huiskamer’ kan men hun overleden dierbare net zo vaak bezoeken als men wil, dag en nacht. De familie heeft doorlopend toegang tot deze kamer. De warm ingerichte woonkamer is ook uitstekend geschikt voor een condoleance of een besloten afscheid, een vorm van afscheid nemen waar men steeds vaker voor kiest.

Het Afscheidshuis is een initiatief van Marise den Oudsten. Niet alleen cliënten van haar eigen uitvaartonderneming kunnen het Afscheidshuis gebruiken, ook die van collega-ondernemers zijn van harte welkom. Doordat het afscheidshuis de nabestaanden zoveel mogelijk wil ondersteunen en ontlasten, bevindt zich in het gebouw ook een praktijk voor rouw- en verlies begeleiding en is er op aanvraag de mogelijkheid om hulp te krijgen bij praktische nazorg, zoals administratieve zaken. De medewerkers van het afscheidshuis leiden u graag rond en willen al uw vragen over zaken rondom het Afscheidshuis beantwoorden. Maar vraag ook gerust aan uw uitvaartondernemer naar uw keuze om informatie over het aanbod van het afscheidshuis.