Oorkonde voor heldhaftig optreden Douwe de Bruin en Gérard Kroese uit Hurdegaryp

Regio - Burgemeester Jeroen Gebben van Tytsjerksteradiel reikte woensdag 6 december, namens het bestuur van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen, een oorkonde aan twee Hurdegarypsters uit.

De redders, Douwe de Bruin (55) en Gérard Kroese (81), ontvingen de oorkonde voor hun hulp na een ongeval in mei. De uitreiking vond plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in Burgum.

Man in nood
Op vrijdag 11 mei reed Gosse Hiemstra (74) uit Feanwâldsterwâl met zijn scootmobiel in een sloot langs de Langedyk tussen Hurdegaryp en Feanwâldsterwâl. Meneer Hiemstra moest uitwijken voor een tegemoetkomende auto die een fietser inhaalde. Hij reed de berm in en belandde in de sloot. De twee redders aarzelden geen moment en schoten te hulp. Samen zorgden ze ervoor dat het slachtoffer zijn hoofd boven water kon houden totdat de hulpdiensten ter plaatse waren.

Burgemeester Gebben waardeert de moed en behulpzaamheid van de twee dorpsgenoten enorm. Reden voor hem om ze in het zonnetje te zetten. Tijdens een bijzondere bijeenkomst en onder het toeziend oog van familie, vrienden en betrokken hulpverleners, overhandigde hij het tweetal de oorkonde.