Spannend Sinterklaasfeest op De Swirrel in Britsum

Britsum - Alle kinderen van SWS 'De Swirrel' uit Britsum liepen vanochtend vol verwachting naar de haven want Sinterklaas zou daar aankomen.

Sint kwam uiteraard aan per boot, maar dit keer met een heel speciale. Hij ging dit jaar voor back-to-basic. Samen met twee enthousiaste Pieten arriveerde Sinterklaas in een heuse sloep. Maar toen bleek het hek van de haven op slot te zitten en niemand had de sleutel. Even leek er niets anders op te zitten. Dat werd klimmen. Dat zou de Pieten misschien nog lukken maar Sinterklaas... Wat nu? Je belt de brandweer! Die was gauw ter plekke om Sint en zijn Pieten te ‘bevrijden’.

Een spannend begin van het Sinterklaasfeest op De Swirrel dat vervolgde met een gezellig bezoekje aan de kleuters. Hier werd volop gezongen en gedanst, ook door de Pieten, juffen en meester. Sinterklaas had alle tijd voor een praatje met de kinderen en keek daarna nog even om het hoekje bij de peuters. Die vonden het wel wat spannend.

Toen was groep 3/4 aan de beurt. Speciaal voor Sinterklaas hadden zij een Pietendans ingestudeerd. De Sint was hier natuurlijk erg van onder de indruk. Intussen waren de kinderen van groep 5 tot en met 8 druk met de surprises die zij voor elkaar hadden gemaakt. Maar ze werden niet overgeslagen door die goede oude baas. Aan het eind van het Sinterklaasfeest vlogen ook hier de pepernoten door de klas.