Doorloper | Uniek in Friesland: The Frisian Harmonizers

Leeuwarden - Het mannenkoor 'The Frisian Harmonizers' vindt zijn oorsprong in het zingen van 'Barbershop' en is daarmee uniek in de provincie Friesland. Het trekt dan ook zangers vanuit de hele provincie. Dat en meer in deze Doorloper.

Algemene informatie:
Het koor bestaat al ruim twintig jaar, zingt a capella, vierstemmig maar soms vijf- of zesstemmig en staat onder leiding van Dennis Dronkers. De repetities zijn op donderdagavond in het wijkgebouw van Heechterp-Schieringen.

Ons motto:
'Barbershop met Close Harmony op niveau'; de zuiverheid van zang is in de loop van de jaren altijd voorop blijven staan.

We kunnen niet zonder:
'Afterglow'. Na afloop van de repetitie of soms ook na een optreden wordt er weer gezongen maar nu zonder dirigent, volledig ontspannen en met een drankje.

We hebben niets met:
'Zeuren'. De repetitieavonden hebben als doel 'niet zeuren maar zingen' en gaan nooit voorbij zonder een gezonde dosis humor.

Feestjes bouwen we als:
Er iets te vieren valt...en dat is tijdens elke repetitie waarbij altijd wel iemand jarig is of jarig is geweest en uiteraard tijdens en na onze optredens. We proberen altijd contact te maken met ons publiek en zingen daarom alles uit het hoofd, voor nieuwe leden is dat altijd even wennen maar onze ervaring is dat het altijd goed komt.

Het mooiste uitje dat we hebben ondernomen:
Het bezoek aan de 'The Kingsmen', onze Engelse barbershopvrienden in Kingsbridge (South West Devon). Uiteraard zijn zij ook hier geweest wat leidde tot een prachtig weekend en een onvergetelijk concert  in de Skâns in Gorredijk.

De laatste keer dat we met elkaar goed gelachen hebben:
Dat was op onze laatste repetitieavond !

En dat we vreselijk baalden:
Tja, dat doen we nooit, we stoppen liever onze energie in heerlijk met elkaar zingen.

Leeuwarden is voor ons:
Onze thuisbasis, elke donderdagavond repeteren we met veel plezier in Wijkcentrum Heechterp-Schieringen. Vanuit alle hoeken van de provincie komen de zangers dan weer bij elkaar, drinken een kop thee of koffie, wisselen de laatste nieuwtjes uit en komen zo in de sfeer voor de repetitie.

Als wij de bazen van  Leeuwarden waren:
Dan zouden we er voor zorgen dat samen zingen voor jong en oud nog veel meer aandacht zou krijgen.

Als Cambuur wint:
Dan balen onze koorleden uit Heerenveen en omgeving....grapje natuurlijk...als het zou kunnen dan zongen we het 'Woanskip' op de middenstip van het veld.

Als we in een ander land zouden moeten wonen:
Dat doen we zeker niet, wij blijven dan in Fryslân, it moaiste lân fan ierde.

Wat ons als groep bindt:
Vriendschap en Zingen!

We hopen met z'n allen door te gaan tot:
Onze laatste snik!....en we hopen nog lang te genieten wellicht met een deel van de lezers.

Kom eens bij ons langs!
Zing je graag op de fiets, in de auto of onder de douche: kortom is zingen een passie of een moment van plezier en lijkt het je leuk om bij ons koor te komen zingen? Kom dan eens vrijblijvend langs op onze repetitieavond. Elke donderdagavond in Wijkcentrum Heechterp-Schieringen, Eglantierstraat 5 vanaf 19.45 uur. Van harte welkom....en eerste kop koffie/thee gratis. Meer informatie vindt u op www.thefrisianharmonizers.nl en op onze Facebookpagina.

Wilt u individueel of als groep meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie.hah@ndcmediagroep.nl of doe een belletje naar 0641954610.