NHL Stenden Hogeschool organiseert Friese regiofinale First Lego League

Leeuwarden - De regiofinale van de First Lego League (FLL) vindt zaterdag 8 december plaats bij NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Een internationaal technisch en creatief spektakel waar jongeren tussen de negen en veertien jaar in teams uitdagingen aangaan met hun eigen gebouwde en zelf geprogrammeerde Lego-robot.

De regiofinale is vrij toegankelijk voor bezoekers die ook zelf aan de slag kunnen met Lego.

,,We prikkelen graag de nieuwsgierigheid van meisjes en jongens voor een toekomst in de techniek, bijvoorbeeld in ICT of werktuigbouw”, aldus Jooske Haije, Academiedirecteur Technology & Innovation. De First Lego League is een wereldwijde wedstrijd die jongeren uitdaagt een volledig autonome robot te ontwerpen, te programmeren en te bouwen. Dit jaar is het thema Into Orbit en staat alles in het teken van de ruimtevaart. Peter Mulder, Academiedirecteur ICT & Creative Technologies ,,Vooral de combinatie van creativiteit, teamwork en natuurlijk techniek maakt de First Lego League zo interessant. Deze drie elementen zijn belangrijk in zowel het onderwijs als in het toekomstige beroep dat jongeren kiezen."

Open voor bezoekers
Belangstellenden zijn van harte welkom om deze spannende strijd bij te wonen. Het evenement vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur op locatie Rengerslaan 10 (Leeuwarden) van NHL Stenden. Naast het bijwonen van de finale kunnen bezoekers, jong én oud, zelf ook aan de slag met verschillende uitdagende Lego-opdrachten. 

Een internationaal spektakel
De First Lego League wordt in de Benelux gecoördineerd door Stichting Techniekpromotie. De teamwerving en organisatie van regionale finales is in handen van partners in de regio, zoals technocentra, onderwijsbegeleidingsdiensten, onderwijsinstellingen en science centra. Dit jaar organiseert NHL Stenden -voor de omgeving Leeuwarden de regiofinale. Vorig jaar deden er wereldwijd ruim 250.000 kinderen mee in ongeveer 28.000 teams, verdeeld over zeventig verschillende landen.