Kort politienieuws, waaronder: diefstal van een sixpack bier en twee worsten

Leeuwarden - Een sixpack bier en twee worsten, dat was op maandagmiddag 3 december de buit van een 48-jarige man uit Gorinchem. De winkeldiefstal vond plaats in een winkel aan het Hoeksterpad. De dief werd door de politie aangehouden.

Een sixpack bier en twee worsten, dat was op maandagmiddag 3 december de buit van een 48-jarige man uit Gorinchem. De winkeldiefstal vond plaats in een winkel aan het Hoeksterpad. De dief werd door de politie aangehouden.

€1610,- aftikken en doorrijden

Een 39-jarige Leeuwarder werd op dinsdagavond 4 december voor de keuze gesteld: óf zijn openstaande boete betalen óf zitten. Hij koos voor betalen, rekende € 1610,- af en mocht zijn weg vervolgen.

Drie mannen onwel

Een 74-jarige autobestuurder werd dinsdagochtend onwel op het Bataviaplein in Leeuwarden. Een ambulance kwam ter plaatse en de man is naar het Medisch Centrum Leeuwarden gebracht voor verder onderzoek.

Een andere man van 42 jaar werd deze morgen ook onwel. Deze man was zwaar onder invloed van onder andere GHB. Dit gebeurde op de Eikenstraat. Ook hij werd met een ambulance naar het MC Leeuwarden gebracht.

Weer een ander geval vond plaats op maandagmiddag 3 december, waarbij een 72-jarige man onwel werd doordat hij was gevallen in zijn woning aan de Curaçaostraat. Ook hij werd naar het MC Leeuwarden gebracht.

Snorfietsers in de problemen

Op maandagmiddag hield de politie twee snorfietsbestuurders aan. Een van hen reed op de Plataanstraat en bleek te fietsen met een onverzekerd voertuig. De 30-jarige bestuurder kreeg een proces-verbaal. De andere 27-jarige bestuurder reed op de Insulindestraat ook met een onverzekerd voertuig en had bovendien een verlopen rijbewijs op zak. Ook hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Diefstal en inbraak

Aan de Siebe Schootstrastraat werd in de nacht van maandag op dinsdag een blauwe bromfiets gestolen. Het gaat om een Piaggio Vespa met het kenteken: DFD82T. De politie Leeuwarden roept via Twitter op: „Ziet u de bromfiets rijden? Bel 112. Hebt u info over de bromfiets? Bel: 0900 8844.”

Verder is er ingebroken aan de Arnold Feystraat op 3 december tussen 08.00 en 22.40 uur. De inbreker kwam binnen via het raam op de eerste verdieping. Er zijn aantal kasten doorzocht. De politie vraagt om tips.