Zeven mannen aangehouden voor diefstal 10.000 kratten

Beetgum - De politie heeft vrijdag zeven mannen aangehouden. Zij zouden zo’n 10.000 kunststof kratten uit een bedrijfsloods in Beetgum hebben gestolen.

Toen de eigenaar ’s ochtends in de loods kwam ontdekte hij de diefstal en alarmeerde de politie. Op beelden was te zien dat meerdere personen in de vroege ochtend rond 04.00 uur in de loods bezig waren om kratten weg te nemen. Hoe de mannen zijn binnengekomen is nog niet duidelijk. Ze gebruikten hierbij onder andere een bestelbus, afkomstig van een verhuurbedrijf. Na onderzoek wisten agenten de huurder te achterhalen en troffen zij vier verdachten aan in Dordrecht die op dat moment kratten aan het overladen waren.

Mannen uit Den Bosch en Dordrecht

De politie hield de zeven verdachten uiteindelijk aan voor deze diefstal. Twee mannen van 35 en 22 jaar afkomstig uit ’s Hertogenbosch en vijf mannen van 55, 28, 23, 23 en 22 jaar uit Dordrecht. Het zevental is aangehouden en meegenomen voor verhoor naar een bureau in de eenheid Noord-Nederland. Een aantal auto’s en de kratten zijn in beslag genomen. De recherche doet verder onderzoek.

Vanwege dit onderzoek is de politie nog steeds op zoek naar tips. Als u iets verdachts hebt gezien of gehoord op op voor vrijdag 30 november 04.00 uur kunt u bellen naar 0900-8844.

Bron: Politie Noordwest Fryslan