Lionsclub Oostergoo in bres voor voedselbank en stichting Fight for Sight

Regio - Lionsclub Oostergoo is dit jaar niet alleen weer op jacht naar Douwe Egberts koffiepunten voor de voedselbank maar ook naar oud en vreemd geld ten bate van stichting Fight for Sight.

Lionsclub Oostergoo steekt de voedselbank, met de feestdagen op komst, de helpende hand toe. Ook dit jaar sluit zij zich weer aan bij de landelijke actie voor het inzamelen van Douwe Egberts koffiepunten. De punten worden door Douwe Egberts verzilverd in de vorm van halfponds pakken koffie, die worden gedoneerd aan de voedselbank. Tot 1 januari  kunt u uw punten kwijt in de verzamelboxen die bij de supermarkten van Jumbo en Poiesz in Grou en Akkrum te vinden zijn.

Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen: niet iedereen profiteert van de goed draaiende economie in Nederland. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig kan de voedselbank een aantal van deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket, maar daar zit maar heel af en toe koffie bij. Koffie lijkt een luxeproduct, maar je kunt je voorstellen dat juist klanten van de voedselbank wel een moment van ontspanning kunnen gebruiken. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.

Lionsclub Oostergoo neemt de praktische kant van de inzameling voor zijn rekening. Geef uw D.E.-waardepunten waarde en stel deze ter beschikking aan de voedselbank!

Nieuw dit jaar is dat in de inzamelboxen ook oud en vreemd geld ten behoeve van oogoperaties in derdewereldlanden gedoneerd mag worden. Elke Nederlander heeft wel vreemd of oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. De Lions zijn via hun netwerk in staat om courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld, dat niet meer door Nationale Banken wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht. Kijk uw lades en kasten na of er misschien nog oud of vreemd geld ligt, wat u zo een goede bestemming kunt geven. De Wilde Ganzen verhoogt elke €10,- opbrengst aan oude/ vreemde valuta met 50% , wat ten bate komt van de Stichting Fight for Sight. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.vreemdenoudgeld.nl .

De DE-waardepunten (indien mogelijk graag gebundeld per 500 of 1000 punten) en muntstukken/biljetten kunnen tot 1 januari worden ingeleverd op de volgende adressen:

  • Jumbo in Grou (stationsweg 38F, Grou) Inzamelbox links naast de zelfscanwand
  • Poiesz in Grou (Parkstraat 3,  Grou) inzamelbox tegenover de kassa’s
  • Poiesz in Akkrum (Kleef 2,  Akkrum) inzamelbox tegen wand naast lege flesseninname