Wedstrijdvechters Pencak Silat Leeuwarden klaar voor WK

Leeuwarden - Het WK Pencak Silat vindt van 13 tot en met 16 december plaats in Singapore. Liefst drie vechters van Pencak Silat Leeuwarden vertrekken naar het Verre Oosten om de strijd aan te gaan met de rest van de wereld.

Celine Feijen (Emmen), Jeroen Oostema (Lelystad) en Remi Grooten (Zwolle) komen namens de Nederlandse Pencak Silat Federatie uit om Nederland te vertegenwoordigen op het WK.

De afgelopen maanden is er in Leeuwarden keihard getraind. Allemaal met maar één doel: het bereiken van een podiumplaats op het WK. ,,Voor minder doen we het niet”, aldus hoofdtrainer Dennis Scholten. De wedstrijdvechters van Pencak Silat Leeuwarden hebben de afgelopen jaren bewezen dat ze serieuze kandidaten zijn voor een podiumplaats.

Celine heeft tijdens de Belgium Open begin dit jaar laten zien dat ze haar mannetje kan staan tegen de wereldtop. Ze gaat in Singapore uitkomen in de dames klasse 60 – 65 kg. Voor Celine is het haar eerste WK. Als nieuwkomer kan ze dus zorgen voor een mooie verrassing.

Jeroen wil zijn prestatie tijdens het WK in Thailand (2015) op zijn minst evenaren. Hij behaalde daar een bronzen medaille. Voor Jeroen wordt dit WK echt zijn laatste, zo heeft hij thuis beloofd. Hij wil nog één keer alles geven om het hoogst haalbare niveau te bereiken. Jeroen komt uit in de heren klasse 70 – 75 kg.

Voor Remi zal het ook zijn laatste WK worden. Hij vertrekt naar China om daar aan de slag te gaan als fysiotherapeut/personal trainer in een privékliniek. Hij heeft altijd al een grote wens gehad om in het buitenland zijn beroep te kunnen uitoefenen. Maar eerst gaat hij de focus leggen op een podiumplaats in Singapore. Na een bronzen medaille in 2015 en een helaas wat teleurstellend resultaat in 2016, heeft hij nu al zijn zinnen gezet op revanche in de heren klasse 80 – 85 kg.

Hoofdleraar Dennis Scholten is tevens bondscoach van de NPSF. Samen met Ronald Roolvink als assistent bondscoach gaat hij het Nederlands team begeleiden naar - hopelijk - mooie podiumplaatsen. Naast de wedstrijdvechters van Pencak Silat Leeuwarden bestaat het team ook uit deelnemers vanuit Hoofddorp, Amsterdam, Alkmaar en Groningen.