Cursus stoppen met roken scoort hoog in onze provincie

Regio - Het landelijke gemiddelde van rokers die een stoppen met roken cursus hebben gevolgd en na een jaar nog steeds rookvrij zijn staat op 20 tot 30%. Uit resultaatmeting blijkt dat Friesland daar met een score van ruim 50% ver bovenuit steekt.

,,Verheugend nieuws", zegt Diana Ruitenbeek van het Steunpunt stoppen met roken die deze cursussen door heel Friesland geeft. ,,Deze uitkomst inspireert om ook dit jaar weer veel mensen te ondersteunen en te begeleiden.”

Deelnemers leren tijdens deze cursus op een effectieve manier te stoppen met roken. ,,Het uitwisselen van ervaringen van medecursisten werkt stimulerend en motiverend", aldus mevrouw Ruitenbeek.

Op 16 januari aanstaande gaat er weer een nieuwe cursus van start in Leeuwarden. Deze cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten van ongeveer anderhalf uur. Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan onder andere wat roken doet met je lichaam, hoe de gedachte aan roken kan worden omgebogen,  het herkennen van valkuilen en hoe het stoppen met roken vol kan worden gehouden. Ook aan stress- en gewichtsbeheersing, voeding en ontspanning wordt aandacht besteed. Tevens kunnen hulp- en geneesmiddelen worden ingezet voor een optimaal resultaat. De cursus wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Denk daarbij wel aan het eigen risico.

Ook persoonlijke begeleiding is een programma van het Steunpunt stoppen met roken. Bedoeld voor mensen die liever niet in groepsverband willen stoppen met roken.

Voor info en/of aanmelden kunt u bellen naar 058-8439888 of kijken op www.steunpuntstoppenmetroken.nl