Kort politienieuws uit gemeente Leeuwarden

Leeuwarden - Op de Voorstreek in Leeuwarden is oudjaarsdag tussen 2.00 en 16.00 uur ingebroken via een raam in een eethuis. Daarbij werd het geld uit de kassa gestolen.

In een woning op de Prinsessenweg is oudjaarsdag om 10.10 uur een poging tot inbraak ontdekt. De achterdeur is beschadigd.

Op de Wite Finne in Goutum is maandag om kwart over drie een inbraak ontdekt. De dief of dieven hebben een raam aan de achterzijde vernield. De woning is doorzocht.

In de woning op de Schieringerweg in Leeuwarden is maandagavond om kwart voor acht ingebroken. De bejaarde bewoonster lag op bed en hoorde iemand in de woning. Ze vermoedde haar zoon in huis, maar het bleek een dief te zijn. Er is ingebroken via een raam aan de achterzijde en de kamer is doorzocht.

Op het Stationsplein in Leeuwarden is maandag aan het begin van de middag een 51-jarige fietser lichtgewond geraakt. Een 59-jarige man uit gemeente De Fryske Marren verleende geen voorrang. Na behandeling in de ambulance kon de fietser zijn weg vervolgen.

Een 20-jarige Leeuwarder is maandagmiddag betrapt op een winkeldiefstal in een winkel op het Hoeksterpad. Hij nam een deodorant ter waarde van € 2,09 mee. De man is aangehouden en bleek een recidivist te zijn. Hij moet zich in april verantwoorden voor de rechter.

Een 59-jarige Leeuwarder is maandagavond van de fiets gevallen op de Melkemastate in Leeuwarden. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebrahct voor onderzoek.

Een 39-jarige man heeft zichzelf maandagavond gesneden in Nylân. Vermoedelijk wilde hij suïcide plegen. De man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Een 27-jarige Leeuwarder is vlak voor middernacht aangehouden, omdat hij een resterende gevangenisstraf van 11 dagen moest uitzitten. Dat is gelijk ingegaan. Bij verdere controle bleek de fiets waarop hij reed, te zijn gestolen in Enschede. Daarop heeft de politie een onderzoek naar heling gestart.