Gratis tablet- en telefooncursus speciaal voor beginners

LEEUWARDEN - De Digitale Werkplaats, opgezet door vrijwilligers uit de wijk en onderdeel van Netwerkcentrum Leeuwarden, verzorgt cursussen en workshops met computers, tablets, telefoons en over eigenlijk alles wat te maken heeft met de digitale wereld.

Komend half jaar wordt gestart met een nieuwe cursus voor beginners. Heeft u een tablet of een moderne telefoon (smartphone) waar u weinig mee kunt aanvangen, of waar u meer over wilt weten en leren, dan is dit de cursus voor u. Stap voor stap en in rustig tempo worden alle mogelijkheden behandeld, zoals bijvoorbeeld WIFI, Whatsapp, foto’s maken of internetbankieren. Met begeleiders kunt u in een rustige omgeving oefenen en zo uw kennis en vaardigheden vergroten. 

Alles is helemaal gratis te volgen! Op dinsdag 4 februari om 13.30 uur is er een introductiemiddag voor de cursus in het Netwerkcentrum in De Klomp aan de Insulindestraat 27. Dit is de oude voetbalkantine van vv Leeuwarden achter het Cambuurstadion.

Heeft u problemen met uw telefoon of computer, en wilt u persoonlijke hulp of advies, dan kunt u elke maandagochtend vanaf 10.00 uur langskomen in het Netwerkcentrum, er zitten dan vrijwilligers voor u klaar.

Voor computerliefhebbers zijn enkele hobbyclubs opgezet waar u onder meer kunt werken en programmeren met een Raspberry Pi, internetten en 3D-printen. Liefhebbers en mensen met nieuwe ideeën zijn welkom. Wilt u meer informatie of heeft u interesse in één van de cursussen of workshops? Informeer bij één van de vrijwilligers in De Klomp of neem contact op via telefoon (06-17738277) of e-mail naar digi.werkplaats@gmail.com.