Gratis computer- en tabletcursussen speciaal voor beginners

LEEUWARDEN - De Digitale Werkplaats, opgezet door vrijwilligers uit de wijk en onderdeel van Netwerkcentrum Leeuwarden, verzorgt cursussen en workshops met computers, tablets, telefoons en over eigenlijk alles wat te maken heeft met de digitale wereld.

,,Heeft u nog nooit met een computer gewerkt, of ondervindt u grote moeite met het bedienen van uw huidige computer, dan hebben wij een basis computercursus, waar u de basisvaardigheden voor het gebruik van een computer of laptop kan leren. In rustig tempo en met goede begeleiding van vrijwilligers, helpen wij u op weg", aldus de initiatiefnemers.

,,Heeft u een tablet of een telefoon waar u weinig mee kan aanvangen, of waar u meer over wilt weten en leren, dan hebben wij een beginnerscursus voor tablets en telefoons, waar stap voor stap alle mogelijkheden worden behandeld, zoals bijvoorbeeld WIFI, Whatsapp, foto’s maken of internetbankieren. Met vrijwilligers kunt in rustige omgeving oefenen, en zo uw kennis en vaardigheden vergroten."

Als u problemen heeft om bankzaken met de computer te doen, of voelt u zich daarbij onzeker, dan kunt u langskomen. Er zijn vrijwilligers met financiële kennis die u kunnen begeleiden, en met u kunnen oefenen, zodat u het zelfvertrouwen krijgt om uw bankzaken zelf te gaan regelen.

Alle cursussen zijn gratis te volgen!

Voor computerliefhebbers zijn enkele hobbyclubjes opgezet waar u onder meer kunt werken en programmeren met een Raspberry Pi, gamen en virtual reality. Liefhebbers en mensen met nieuwe ideeën zijn welkom.

Alles vindt plaats vanuit de Klomp aan de Insulindestraat 27. Dit is de oude voetbalkantine van vv Leeuwarden achter het Cambuurstation.

Wilt u meer informatie of hebt u interesse in één van de cursussen of workshops? Informeer bij één van de vrijwilligers in de Klomp of neem contact op via telefoon (06-46390713) of e-mail: digi.werkplaats@gmail.com.