Foppe Fonds schenkt racerunners aan Lionitas

Leeuwarden - 2019 begint goed voor de racerunners van atletiekvereniging Lionitas. Op zaterdag 5 januari komen Foppe de Haan en Bram Dekker naar de atletiekbaan om vier gloednieuwe racerunners aan te bieden.

Racerunning stelt kinderen met een lichamelijke beperking in staat om toch atletiek te beoefenen. Met een soort loopfiets met drie wielen kunnen zij zich voortbewegen. Dankzij steun van het Foppe Fonds, de Dirk Kuyt Foundation, de Nederlandse stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK), het Dekker Fonds en Lionsclub Leeuwarden beschikt Lionitas straks over vier fietsen.

In november 2017 begon Lionitas met een proef Racerunning met geleende racerunners. Inmiddels is er een enthousiaste groep van acht kinderen elke zaterdagmorgen op de atletiekbaan te vinden, waar ze onder leiding van twee trainers, Kirsten Muller en Ruben Korte, kunnen sporten.

De kinderen zijn gewoon lid van de vereniging net als alle andere atleten. Vanuit Lionitas wordt de activiteit ondersteund door een groepje vrijwilligers. Zij hebben bij verschillende fondsen steun gevraagd om zelf racerunners aan te kunnen schaffen. Ook is er geld nodig  om aanpassingen aan het clubgebouw te doen voor gebruik door mensen met een beperking.

Op zaterdagmorgen 5 januari om 11.00 uur komen Foppe de Haan (Foppe Fonds) en Bram Dekker (Dekker Fonds) de racerunners aanbieden aan de jonge sporters. Lionitas hoopt dat het racerunnen zich in de provincie breed ontwikkelt. De vernieuwde baan blijkt - naast alle andere vormen van atletiek - een uitstekende locatie voor dergelijke activiteiten.