Asieldier van de week bij De Wissel | Bugs

Leeuwarden - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Bugs, een leuk, maar wat onzeker konijntje.

Bugs is een wat kleiner mannetjeskonijn (kleine middelmaat) met mooie lange haren rond de kop en de flank. Hij vindt geaaid worden lekker, maar is niet de stoerste. Bij een rustige benadering vindt hij het allemaal prima, maar als je te snel gaat zal hij ervandoor gaan. In het begin zal Bugs dan ook even de tijd nodig hebben om aan zijn verzorgers en omgeving te wennen. We denken dat hij, als hij eenmaal gewend is, wel een heel leuk en aanhankelijk konijn zal zijn. Hij is in ieder geval vrolijk genoeg en houdt wel van een lekker hapje, dus hij kan vast nog erg veel leren!

Aangezien konijnen sociale dieren zijn plaatsen we Bugs alleen als hij gezelschap krijgt van een ander konijn, in dit geval een leuk vrouwtje. Verder zijn konijnen actieve, intelligente dieren. We zoeken voor hem dan ook iemand die een ruime ren en enige uitdaging (in de vorm van verrijking in de ren) kan bieden, of iemand met een ruim verblijf in huis waarbij hij lekker los in huis mag. Bugs zit nu binnen, maar wilt u hem buiten in een ren huisvesten dan betekent dit echter dat zijn vacht niet winterklaar is. Hij zal dus waarschijnlijk pas in het voorjaar naar buiten toe kunnen. Maandag 7 januari gaat Bugs naar de dierenarts voor castratie, vanaf 21 januari kan hij dan gekoppeld worden aan een vrouwtje. Tot die tijd kan hij al wel gereserveerd worden.

Mocht u interesse hebben in Bugs of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel.

De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.