Verschillende aanhoudingen en bekeuringen tijdens uitgaansnacht Leeuwarden

Leeuwarden - De politie in Leeuwarden heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de binnenstad verschillende aanhoudingen verricht. Daarnaast heeft zij gedurende de horecanacht veertien bekeuringen uitgeschreven voor onder meer wildplassen, baldadigheid en het niet voldoen aan de identificatieplicht.

Gebiedsverbod

Aan het begin van de nacht werden de eerste aanhoudingen verricht. Rond 01.00 uur hield de politie op de Nieuwekade in Leeuwarden een 18 en een 19-jarige inwoonster van Leeuwarden aan voor het overtreden van een gebiedsverbod. Beide verdachten zijn daarop ingesloten.

ID-fraude

Om 02.30 uur probeerde een 17-jarige inwoonster van de gemeente Leeuwarden een café op het Ruiterskwartier binnen te gaan. Hierop schreef de politie proces verbaal uit voor ID-fraude.

Belediging agenten

Een uur later werd een 43-jarige Leeuwarden staande gehouden voor het niet voeren van zijn fiestverlichting. Hij weigerde daarbij zich te identificeren en beledigde vervolgens de agenten. Daarop is de verdachte aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Mes aangetroffen

Om 05.40 uur controleren agenten een 23-jarige inwoner van Almere op grond van de Opiumwetgeving. Er wordt na controle geen drugs aangetroffen, maar wel een mes. Omdat in de Leeuwarder binnenstad een messenverbod van kracht is, ontvangt verdachte hierop een proces verbaal.